SOCIAL MEDIA

tiistai 7. syyskuuta 2021

VAUVOJEN SUKKIA & NEULOMISINNON PALUU

3F5ABF78-51FA-4F31-980F-E4EEC8E9FA8D

Tuntuu, että olen kärsinyt koko kesän enemmän tai vähemmän motivaation puutteesta neulomiseen. Opinnäytetyömalliston valmistus oli niin iso ja paikoin stressaavakin urakka, että se tuntui syövän vähäksi aikaa kaiken innon neuleiden tekoon. Päässä toki pyöri jatkuvasti ideoita uusiin neuleisiin ja kyllähän miulla kokoajan oli puikoilla jokin projekti menossa, mutta sellainen kunnon neulomisinto tuntui olevan kateissa. Tiedättekö, semmoinen kun ei tee mieli laskea puikkoja pois, vaan kaikki mahdollinen aika on käytettävä neulomiseen ja aina miettii "vielä tämä yksi kerros", mutta kumminkin neuloo vielä kymmenen lisää. Se itse tekeminen on vaan takunnut ja tuntunut ennemminkin pakkopullalta.

No, vähän aikaa sitten sain äidiltä ehdotuksen neuloa vauvojen sukkia hyväntekeväisyyteen. Aluksi en ajatuksesta niin innostunut, mutta päätin kokeilla, sillä sain langat äidiltä ja en ollut aikaisemmin tehnyt vauvojen sukkia. Yhtäkkiä huomasin innostuvani hommasta ja pieniä sukkia valmistuikin useampi pari, niin palmikoilla, raidoilla kuin joustinneuleella. Ja vitsi, miten söpöjä näistä tuli! Jotenkin löysin taas sen neulomisen ilon ja pääsin kunnon flow-tilaan. Pian riensinkin kauppaan hakemaan seuraaviin projekteihin myös lankoja ja tällä hetkellä tilanne on taas se, etten millään malttaisi lopettaa neulomista. Parasta, kun on harrastus, minkä parissa voi viettää tuntikausia ja samalla se myös rentouttaa.

9AED315B-4DBA-4F12-A939-053E4B3EDBFF 9B6DC258-72A7-480C-B1E4-2518B7E08A4A

Tällä hetkellä puikoilla on neuleliivi, josta olen haaveillut jo viime syksystä asti, mutta nyt vasta ehdin laittaa idean toteutukseen. Lisäksi löysin myös täydelliset langat Elmon uuteen villapaitaan. Viime syksynä neulomani neule (täällä) on jäänyt jo pieneksi, hänen kasvaessaan täysikokoiseksi, joten on aika tehdä tilalle uusi sopivan kokoinen. Sormet syyhyää jo päästä aloittamaan sen teon, sillä koiran neuletta on kiva neuloa. Lisäksi päässä pyörii monen monta ideaa siitä, mitä muuta seuraavaksi pistän puikoille, joten aion ottaa kyllä tästä neuloosista taas kaiken ilon irti ja tehtailla niin monta neuletta, mihin vaan aika riittää.

Olen kyllä aika varma, että syksyllä on jotain tekemistä neulomisinnon kanssa, sillä tuntuu, että näin syksyin sitä aina intoutuu tästä touhusta vaan enemmän ja enemmän. Enkä selvästi ole ainoa. Nyt aion palata takaisin lankojen ja puikkojen pariin loppuillaksi. Mukavaa iltaa myös sinne! <3
  7336AEE5-65B3-4C0E-B8E3-20B6F078DB48

Lähetä kommentti