SOCIAL MEDIA

maanantai 22. helmikuuta 2021

LÄMMIN PIPO PATENTTINEULEESTA - OHJE

P2070063

Hullun kiireiset päivät (viikot) takana ja vihdoin helpotti sen verran, että ehdin tulla rustailemaan tänne ihan ajan kanssa. Neuloin kuvassa näkyvän pipon jo muutama viikko sitten ja halusin tulla jakamaan siitä kuvia tänne, kunhan kerkeäisin ja nyt kerkeän! Pipo syntyi oikeastaan ihan hetken mielijohteesta. Oli perjantai-ilta ja olin käymässä katsomaan elokuvaa. Tuli ajatus siitä, että olisipa jotain kivaa ja rentoa neulottavaa tässä samalla, kun katson elokuvaa. Kävin tonkimaan lankakoria ja löysin vaaleansinistä alpakkalankaa, jota oli jäänyt yli Riddari-villapaidoista. Näin heti mielessäni ihanan vaaleansinisen pipon ja siitä se sitten lähti. Aloitin pipon perjantai-iltana ja lauantai-iltana se olikin jo valmis. Tein pipon taas ihan omasta päästä ja koska se oli niin helppo ja nopea tehdä, niin ajattelin jakaa myös teille ohjeen. Saan nimittäin säännöllisesti kyselyitä neuleistani ja niiden ohjeista, joten ajattelin nyt kerrankin kirjoitella samalla ohjetta muistiin.

P2070092 P2070187 P2070140

Pipo on neulottu kaksinkertaisesta Adlibriksen Alpaca Cloud -langasta koon 5 sukkapuikoilla. Tein kaksinkertaisella langalla sen siksi, että saisin lopputuloksesta mahdollisimman paksun ja lämpimän. Ohuemman pipon saisi neulomalla yksinkertaisella langalla ja koon pienemmillä puikoilla. Lankaa pipoon meni n. 3 kerää yhteensä. Pipossa on kaksinkertainen resori patenttineuleesta ja loppuosa on sileää neuletta.

Ohje:

Luo kaksinkertaisella langalla 60 s ja jaa ne neljälle puikolle niin, että jokaisella puikolla on 15 s. Ensimmäisellä kerroksella *neulo 1 oikein, tee langankierto puikolle ja nosta nurja silmukka nurin neulomatta*. Toista *-* kierroksen loppuun asti. Toisella kerroksella *tee langankierto, nosta oikea silmukka nurin neulomatta ja neulo langankierto sekä nurjasilmukka nurin yhteen*. Toista *-* kierroksen loppuun. Kolmannella kerroksella *neulo langankierto sekä oikea silmukka oikein yhteen, tee langankierto ja nosta nurjasilmukka nurin neulomatta*. Toista taas *-* kierroksen loppuun. Tämän jälkeen jatketaan toistamalla toista ja kolmatta kerrosta, niin kauan, että työnkorkeus on luomisreunasta mitattuna 20 cm.

Seuraava kerros neulotaan sileää neuletta. Neulo kaikki silmukat oikein ja langankierto aina sen jälkeen olevan silmukan kanssa oikein yhteen. Lisää samalla myös tasaisin välein yhteensä 8 silmukkaa. Tämän kierroksen jälkeen puikoilla on yhteensä 68 silmukkaa. Neulo sileää neuletta n. 10 cm, jonka jälkeen alkavat kavennukset. 

1. kavennuskerroksella neulo 32 silmukkaa oikein ja kavenna neulomalla seuraavat kaksi silmukkaa oikein yhteen. Neulo seuraavat 32 silmukkaa oikein ja kavenna neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen. Tämän jälkeen puikoilla on 66 silmukkaa. Neulo 1 kerros sileää.

2. kavennuskerroksella *neulo 4 silmukkaa oikein ja seuraavat kaksi silmukkaa oikein yhteen*. Toista *-* koko kierroksen loppuun. Silmukoita on kierroksen jälkeen yhteensä 55. Neulo 3 kerrosta sileää.

3. kavennuskerroksella *neulo 3 silmukkaa oikein ja seuraavat kaksi silmukkaa oikein yhteen* ja toista *-* kerroksen loppuun asti. Silmukoita jäljellä 44. Neulo 2 kerrosta sileää.

4. kavennuskerroksella *neulo 2 silmukkaa oikein ja seuraavat kaksi silmukkaa oikein yhteen* ja toista *-* kerroksen loppuun asti. Silmukoita jäljellä 33. Neulo 1 kerros sileää.

5. kavennuskerroksella *neulo 1 oikein ja seuraavat kaksi silmukkaa oikein yhteen* ja toista *-* kerroksen loppuun asti. Silmukoita jäljellä 22. Neulo 1 kerros sileää. 

6. kavennuskerroksella *neulo kaksi silmukkaa oikein yhteen* ja toista *-* kerroksen loppuun asti. Silmukoita jäljellä 11. Katkaise lanka, pujota se neulan avulla silmukoiden läpi ja päättele.

P2070068

Mitäs tykkäätte tästä piposta? Käytössä tämä on ollut kyllä todella mukava ja lämmin. Olisi hauska kuulla, jos hyödynnätte ohjetta tai mitä mieltä ylipäänsä olette ohjeista. Jatkossakin neuleohjeita vai ei?

3 kommenttia :

 1. Ihanan pirteä väri!❤

  https://jasukuvaa.blogspot.com/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon, oon kyllä niin samaa mieltä! <3

   Poista
 2. Neuletiheys olisi hyödyllinen tieto amatöörineulojalle :)

  VastaaPoista