SOCIAL MEDIA

sunnuntai 17. tammikuuta 2021

VUODEN EKA VILLAPAITA

P1160216

Vihdoin neulejuttuja, jee! Lauantaina päästiin vihdoin räpsimään kuvia tästä miun "joululomaprojektista". Halusin jouluksi ja välipäiviksi jotain mukavaa ja rentoa neulomista. Sellaista, missä ei tarvitsisi ajatella sen kummemmin, kunhan vaan saisi neuloa. Halusin lämpöisen villapaidan, joka sopisi retkeilyyn ja ulkoiluun, mutta toimisi myös ihan arjessa farkkujen kaverina. Niistä lähtökohdista syntyi tämä villapaita.

Lankana käytin Adlibriksen Felting Wool -villalankaa. En ollut aiemmin kyseisestä langasta tehnyt mitään, mutta ajattelin sen soveltuvan tähän villapaitaan hyvin, sillä se on 100% villaa ja mukavan paksua. Neuloin neuleen koon 8 puikoilla ja resoreita sekä kaulusta lukuunottamatta se on neulottu helmineuleesta. Perus neule sai heti kivasti ilmettä elävästä pinnasta sekä korkeammasta kauluksesta. Paksusta langasta ja isosta puikkokoosta johtuen tämä työ valmistui hetkessä.

P1160109 P1160139 P1160092 P1160044

Villapaidasta tuli juuri täydellinen retkipaita. Lauantaina oli -20 astetta pakkasta, kun otimme nämä kuvat ja vaikka hilluin hangessa ilman takkia, ei minulle ehtinyt tulla yhtään kylmä. Vaikka monesti saatan olla herkkä villalangoille, niin tämä on sen verran pehmeää villaa, ettei paita kutita käytössä yhtään. Varastoista löytyisi vielä samaa lankaa myös valkoisena, saa nähdä mitä siitä keksin.

Saan nykyisin paljon kyselyitä neuleistani. Ohjeita kysellään useasti. Suurin osa neuleistani on syntynyt päässäni ja muotoutuneet tehdessä. Ohjeet ovat siis omiani ja jos eivät, niin yleensä olen maininnut millä ohjeella olen neuleen tehnyt. Teen usein neuleistani muistiinpanoja ja olenkin alkanut pohtimaan josko alkaisin kirjoittamaan sekä julkaisemaan ohjeita neuleistani. Joko ilmaiseksi tai pientä maksua vastaan, riippuen neuleesta. Ihan tällä hetkellä se ei kumminkaan tule tapahtumaan, sillä tästä eteenpäin aion keskittyä tämän kevään opinnäytetyömallistoni työstämiseen, joten kaikki muut neuleet jäävät nyt sivualalle. Mutta ehkä opparin valmistumisen jälkeen, saa nähdä. 

Löytyykö sieltä kiinnostuneita neuleohjeista? Ihanaa sunnuntai-iltaa ja aurinkoista tulevaa viikkoa! <3

P1160214

Lähetä kommentti