SOCIAL MEDIA

sunnuntai 10. tammikuuta 2021

ILOA UUSISTA HIUKSISTA JA TALVISESTA LUONNOSTA

P1090140

Tänä viikonloppuna olen iloinnut erityisesti kahdesta asiasta. Olen iloinnut ihanasta pakkasesta ja talvesta, josta vihdoin olemme päässeet nauttimaan myös täällä etelässä. Lisäksi olen iloinnut uusista hiuksistani, jotka uskaltauduin leikkaamaan. Vaikka pidin pitkistä hiuksistani, olivat ne alkaneet myös kyllästyttämään ja päässä oli alkanut pyöriä ajatus lyhyemmistä hiuksista. Pohdin jonkin aikaa, että uskallanko luopua pitkistä hiuksistani. Entä jos alkaisikin kaduttamaan? Päädyin kumminkin siihen, että hiuksethan ne vaan ovat ja voin aina kasvattaa ne takaisin. Onneksi tein sen päätöksen, sillä kun perjantaina palasin kampaajalta, en voinut olla kuin tyytyväinen lopputulokseen. Lyhyet hiukset tuntuu taas niin ihanalta (ja helpolta).

P1090198 P1090082 P1090176 P1090190

Eilen aamulla suuntasimme metsäretkelle. Aurinko päätti ilahduttaa retkeämme näyttäytymällä pitkästä aikaa. Keskellä lumista ja hiljaista metsää, pakkasen nipistellessä poskia ja auringon paistaessa kasvoille, tunsin rauhaa ja onnea. Rakastan lunta ja talvea. Rakastan luontoa ja sen rauhaa. Kesäisin monesti ajattelee, että kesän voittanutta ei ole. Mutta kun oikea talvi saapuu, ei sitä edes kaipaa kesää, vaan tuntee itsensä kotoisaksi juuri siinä hetkessä. Pakkanen ja lumi on parasta. 

Unelma olisi viettää talvet pohjoisessa. Siellä, missä on takuuvarmasti oikea talvi. Kesät taas viettäisin etelässä järven rannalla, mieluiten Saimaan. Luonnon ääressä, nauttien sen parhaimmista antimista. Katsotaan, mihin se elämä kuljettaa.

P1090186 P1090141 P1090193 P1090194

Varmaan vaikea tämän kaiken talvihehkutuksen jälkeen kuvitella, miten suurin osa viikonloppuani on kulunut. Ulkoilua, ulkoilua ja sitten kotona lepäämistä. Onneksi miulla on nykyään eräs karvainen pieni ystävä, joka on vähintäänkin yhtä innoissaan ulkoilemassa luonnossa kuin minäkin. Häntä ei tunnu myöskään kylmä ilma haittaavan. Hän viihtyisi ulkona varmaan loputtomiin, jos vain saisi. Parempaa seikkailukaveria saakin etsiä. <3

Ja aivan kuin vahvistaakseen viimeisen lauseeni, kömpi vierelleni juuri päiväunilta herännyt haukotteleva hännän heiluttaja ja nuolaisi kättäni. Pieni tyyppi niin täynnä rakkautta.

Rauhaisaa sunnuntai-iltaa!

Lähetä kommentti