SOCIAL MEDIA

maanantai 16. marraskuuta 2020

DIY – RUSETIT JOULUKUUSEEN

PB150255

Niin kuin jo aikaisemmin mainitsin, niin meiltä löytyy jo kuusi kotoa. Tämä on myös ihka ensimmäinen joulukuusemme, joten olemme hankkineet kaikki koristeetkin siihen viime aikoina. Koska rakastan näperrellä kaikkea ja tehdä itse, halusin myös jotain koristeita tehdä itse. Kun olimme viritelleet ostetut koristeet kuuseen, huomasin, että kuusi kaipaa ripauksen valkoista. Keksin heti, mitä ne valkoiset koristeet voisi olla, nimittäin valkoisia satiinirusetteja. Kävin ostamassa viisi metriä ihanaa valkoista satiininauhaa ja rusetteja askarrellessa keksin, että voisin kirjoittaa myös blogiin ohjeet niiden tekoon, jos vaikka joku muukin kaipaa kuuseensa rusetteja. Näiden tekeminen oli kivaa pientä näpertämistä ja onhan nämä nyt vaan todella suloisia.

PB150250

Rusettejen tekoon tarvitsee ainoastaan:
- satiininauhaa (myös samettinauhasta saa kauniin jouluisia rusetteja)
- sakset
- mittanauhan
- lankaa
- neulan

PB150256

Leikkasin satiininauhasta 0,5 metrin mittaisia pätkiä. Leikkasin nauhojen päät viistosti, jotta ne eivät lähtisi purkautumaan niin helposti. Lisäksi leikkasin nauhasta myös noin 4-5 cm mittaisen pätkän rusetin "keskiosaa" varten (selviää alemmista kuvista tarkemmin).

fullsizeoutput_1f3f fullsizeoutput_1f43

Taitoin rusetin yllä olevan kuvan lailla ja mallailin rusettien "lenkit" sekä "nauhat" halutun mittaisiksi. Kun olin tyytyväinen kieputin ja solmin ompelulankaa rusetin keskelle pitämään sen kasassa. 

fullsizeoutput_1f45 PB150267

Seuraavaksi otin sen lyhyemmän pätkän satiininauhaa ja taitoin sen kahtia. Pyöräytin sen rusetin keskikohdan ympäri ja ompelin sen päistä kiinni, niin, että hulppioreunat jäivät nauhan alapuolelle piiloon. Lopuksi päättelin langan ja solmin siitä samasta ompelulangasta rusetille sen ripustuslenkin.

fullsizeoutput_1f47 PB150252

Näin ne valmistuivat. Kauniit ja omin käsin tehdyt koristeet. Tykkään jo pelkästään siitä, että nyt tuntuu, että kuusessa on myös jotain kotoisaa ja oman näköistä. Tuli heti lisää joulutunnelmaa ja lämpöä. Nyt täytyisi jostain vielä löytää kuuseen tähti. Ehkä väkerrän senkin itse, jää nähtäväksi. Muuten meidän kuusemme alkaakin olemaan valmis, sillä tykkään sirosta kuusesta, jossa ei ole liikaa kaikkea. Vähempi on joskus enemmän!

Mitäs te tykkäätte tällaisista rusettikoristeista joulukuusessa? 

Lähetä kommentti