SOCIAL MEDIA

keskiviikko 8. huhtikuuta 2020

VÄRIKÄS KEVÄTNEULE

P4050030

On niitä neuleita, jotka saavat alkunsa pään sisällä syntyneestä ideasta. Idea saattaa tulla milloin missäkin. Peiton alla illalla, juuri ennen kuin on nukahtamassa, lenkkipolulla tai vaikka ruokakaupan kassalla. Sitten on niitä neuleita, joihin idea syntyy vasta siinä kohtaa, kun pitelee lankoja kädessä. Tämä neule syntyi jälkimmäisellä tavalla.

Ihastuin Dropsin Brushed Alpaca Silk lankoihin ja kun ihastelin niiden herkullista värimaailmaa, syntyi mielessäni ajatus tästä neuleesta. Niin kuin ehkä olette huomanneet, niin yleensä suosin hyvin maanläheisiä sävyjä neuleissani ja harvemmin teen monivärisiä neuleita. Nyt kumminkin tuntui, että heti kun sain oikeat langat käsiini, palaset loksahtelivat paikoilleen ja tiesin, että minun olisi tehtävä tämä värikäs kevätneule. Neuloin paidan kaksinkertaisesta langasta. Paidasta tuli ihanan kevyt, pörröinen ja ohut, juuri täydellinen kevätneule. Ohuiden raitojen sijaan päädyin tekemään paksut palikkaraidat ja miun mielestä ne toimii superhyvin. En ollut myös koskaan aikaisemmin neulonut paitaa kauluksesta alaspäin, vaan olen aina neulonut helmasta ylöspäin. Nyt on sitten testattu paidan neulominen myös ylhäältä alaspäin sekä raglanhihojen tekeminen. Näin päin neuloessa ehdoton etu on se, kun neuletta pääsee testailemaan jo heti alusta alkaen helpommin. Myöskin laiskalle päättelijälle plussaa toi ehdottomasti se, että mitään saumoja ei tarvinnut lopuksi ommella kiinni.

P4050038
fullsizeoutput_183d
P4050042

Semmoista hieman värikkäämpää neuletta tällä kertaa. Kevät selvästi inspiroi, sillä tällä hetkellä haaveilen muutaman muunkin värikkäämmän työn toteuttamisesta. Nyt kumminkin aion seuraavaksi työstää muutamia pienempiä neuleita. Välillä on kiva tehdä jotain pienempää, mikä valmistuu nopeasti. Tosin tämä neule oli kyllä supernopea tehdä. Alle viikko ja se oli valmis. Ei paha!

Olisi hauska kuulla, miten teillä muilla syntyy ideat neuleisiin tai mihin tahansa käsitöihin. Saatteko ensin idean päähänne vai syntyykö idea vasta siinä kohtaa, kun saatte oikeat langat käsiinne? Miun työt lähtee aina jomman kumman pohjalta, joko sen oman epämääräisen ajatuksen seurauksena tai sen oikean langan eteen sattuessa. Käsitöiden tekemisessä yksi parhaista jutuista onkin se, kun vaan taivas on rajana. Ei ole mitään oikeaa tai väärää tapaa tehdä. Pääsee toteuttamaan itseään ja juuri niitä omia ideoita. Ihan parasta! <3


P4050035

Lähetä kommentti