SOCIAL MEDIA

perjantai 17. huhtikuuta 2020

BLOGIN 6.V SYNTTÄRIT

P4170231

Eilen havahduin siihen, että hei blogillani on huomenna synttärit. Tuntuu hurjalta, että olen jaksanut tehdä tätä jo kuusi vuotta. Välillä toki ahkerammin ja välillä ei niin ahkerasti. En ehkä olisi silloin 16-vuotiaana osannut kuvitella, että tässä sitä edelleen oltaisi ja kuinka tämä harrastus jaksaa edelleen innostuttaa päivä toisensa jälkeen. Paljon on näihin vuosiin mahtunut. Blogi on kasvanut siinä missä minäkin. Kuvaustaitoni ovat kehittyneet samoin kuvien muokkaustaidot. Myös blogin sisältö on muovautunut. Asukuvat ovat jääneet vähemmälle ja tilalle on tullut neulejutut ja luontokuvat. Blogi on myös muuttanut kerran nimeä, samoin osoitetta parikin kertaa. Olen päässyt mukaan niin siisteihin juttuihin ja tutustunut upeisiin ihmisiin tämän blogin kautta. Olen niin iloinen siitä, että uskalsin nuorempana perustaa tämän blogin, vaikka aluksi sitä kovasti jännitinkin. On ollut kiva päästä tuomaan omaa luovuuttaan myös tätä kautta esille.

P4170227

Mistä kaikki sitten alkoi?

Muistan vieläkin elävästi tuon päivän, kun vuonna 2014 päätin aloittaa blogin. Olin jo pidemmän aikaa haaveillut oman blogin perustamisesta, sillä tykkäsin valokuvata ja tuntui, ettei niille kaikille kuville oikein löytynyt käyttöä. Halusin päästä jakamaan mietteitäni, kuviani ja asujani. Jännityksestä huolimatta päätin vihdoin tarttua härkää sarvista ja perustaa blogin. Alkuun en kertonut blogistani kuin ihan lähimmille ystävilleni ja äidilleni. En edes tiedä miksi, mutta jostain syystä minua nolotti kamalasti. Muistan kun joku tuttu oli löytänyt blogini, niin harkitsin jo koko blogin poistamista. Onneksi en sitä tehnyt, sillä nopeasti siitä tuli minulle todella tärkeä harrastus. Yllätyin siitä, miten juttuni oikeasti kiinnostivat myös jotain muita, sillä olin ajatellut, että tuskin blogiani tulisi koskaan kukaan lukemaan. Siinä missä monet sen ikäiset nuoret notkuivat viikonloppuiltaisin kylillä, niin minä istuin läppärini ääressä innoissani väkertämässä uutta postausta.

Suosituimmat postaukset

Koko blogihistoriani eniten luetuimpia postauksia on ollut aina kaikki neulepostaukset. Niissä on aina huomattavasti enemmän kävijöitä ja kommentteja kuin muissa postauksissa. Se on minusta aivan ihanaa, sillä on ihana kuulla, että töistäni pidetään. Minulta myös usein kysellään ohjeita töihini ja suurimman osan niistä teen omasta päästäni. Olenkin harkinnut, jos alkaisin joskus kirjoittamaan niille ohjeita ja jakamaan niitä täällä. Mutta katsotaan nyt.

Luetuimpien postauksien listalle nousee usein myös henkilökohtaisetpostaukset sekä luontokuvapostaukset. Aina kun kirjoittaa jostain vähän henkilökohtaisemmasta aiheesta, se hiukan jännittää, sillä onhan se kaikkien nähtävissä ja aina toivon, että kukaan ei ymmärtäisi mitään väärin. Syvällisempiä postauksia luetaan usein paljon ja se palkitsee myös oman työn, kun saa muilta fiksuja ja kauniita kommentteja aiheeseen liittyen.

On ollut jotenkin hauska huomata, miten ne omat lempipostaukset on myös teidän lempipostauksia. Kun on nähnyt joidenkin kuvien eteen paljon vaivaa ja käyttänyt postauksen tekoon useamman tunnin, niin on superpalkitsevaa saada siitä hyvää palautetta ja huomata, että se on saanut normaalia enemmän katselukertoja. Se motivoi aina tekemään lisää ja vielä paremmin.

Tässä viimeisen vuoden postauksien top 5 luetuimmat:

KEVÄÄN KOLMAS RIDDARI
MERINOVILLAISET YLIPOLVEN VILLASUKAT
VIRKATTU KESÄTOPPI OMASTA PÄÄSTÄ
TÄYDELLINEN ITSE NEULOTTU VILLAPAITA SYKSYYN
OSLO-PIPO

P4170228

Kiitos teille kaikille lukijoille ja kommentoijille! <3 Tästä on taas hyvä jatkaa kohti seuraavaa blogivuotta. Jos teillä on jotain postaustoiveita tai mitään muita toiveita/ideoita, niin jättäkää tuohon alas kommentteihin. Muuten toivotan teille kaikille oikein ihanaa viikonloppua ja kiitos kun olette siellä! <3

Lähetä kommentti