SOCIAL MEDIA

sunnuntai 29. maaliskuuta 2020

IHANA NEULETAKKI PATENTTINEULEESTA

P3280013

Nyt kun tulee vietettyä kaikki päivät kotona, niin on myös huomattavasti enemmän aikaa neulomiseen ja siitä olen aika innoissani. Olen myös ymmärtänyt, että lankakaupoilla menee tällä hetkellä aika hyvin ja nämä erikoiset ajat ovat innostaneet monia neulomisen pariin. Se, jos mikä on aika kiva juttu!

Minunkin puikoilta tipahti tällä viikolla uusin työ, jota olen pikkuhiljaa tehnyt jo useamman viikon ajan. Kovin suuritöinen tämä neule ei edes ollut, mutta neuloin tätä aina pikkuhiljaa eteenpäin, milloin nyt sattui aikaa löytymään. Minulle tyypilliseen tapaan, tuli myös muutaman kerran purettua muutaman tunnin työ, kun en pitänytkään siitä, miltä se näytti. Toisaalta se ei edes itseäni haittaa, vaikka muut kauhistelevat, että eikö ärsytä kun useamman tunnin työ menee hukkaan. Olen neulojana aika kärsivällinen sekä perfektionisti. Minua ei haittaa purkaa ja tehdä uudestaan. Enemmän minua haittaa se, jos työssä on joku juttu, mihin en ole tyytyväinen. Silloin tiedän, että työ jää käyttämättä, koska se virhe/kohta, johon en ole tyytyväinen häiritsee itseäni, vaikka muut eivät sitä huomaisikaan. Tykkään myös neulomisesta niin paljon, että ei miuta haittaa yhtään joutua purkamaan ja neulomaan lisää.

P3280116
P3280062
P3280200

Olin jo pidemmän aikaa haaveillut lyhyemmästä neuletakista, joka menisi niin korkeavyötäröisten housujen kuin mekkojen ja hameiden kanssa. Oversize, rento ja hiukan vintage-henkinen, isoilla napeilla koristettuna. Pystyin näkemään neuletakin jo mielessäni ja kun sain oikean langan käteen, niin tiesin heti, että siitä tekisin vihdoin neuletakkini. Lankana käytin siis Dropsin Air-lankaa sävyssä  02 vehnä. Rakastuin tähän sävyyn niin kovin, ihan superkaunis sävy, mikä pääsee varsinkin livenä oikeuksiinsa. Neuletakki syntyi siis tekemisen aikana ilman ohjeita, kokeilujen, purkamisten ja uudelleen tekemisten kautta. Neuloin aikaisemmin tämän pipon, missä hyödynsin ensimmäistä kertaa patenttineuletta. Innostuin patenttineuleesta niin, että halusin käyttää sitä myös tässä neuletakissa. Resoreita lukuunottamatta koko neule on siis täyspatenttia ja ai vitsi, että tykkään. Löysin vielä Eurokankaasta täydelliset napit, mitkä viimeistelevät koko neuleen.

P3280140
P3280094
P3280004
P3280088
Tämä neuletakki valmistui myös oikeastaan aika sopivaan aikaan, sillä tämä on myös aivan ihana vaate kotona hengailuun. Niin ihanan pehmoinen ja lämmin, että voisin vaikka asua tuossa neuleessa. Eilen päädyttiinkin napsimaan kuvia tästä villatakista ihan vaan kotona. Aurinko valaisi ihanasti kämppää, niin saatiin yllättävän kivoja kuvia taas aikaan. Oli myös yllättävän piristävää meikata hiukan ja kihartaa hiukset, sillä viime päivät ja viikot on tullut enemmän tai vähemmän hengattua ilman meikkiä. Ja tullaan myös jatkossakin! Iho kyllä nauttii tästä. <3

Nyt aion jatkaa löhösunnuntain viettämistä sarjojen, sohvan, jäätelön ja tietenkin neulepuikkojen parissa. Jossain kohtaa täytyy myös käydä nauttimassa ulkona tuosta ihanasta säästä, mutta muuten tälle päivälle ei ole mitään ihmeempiä suunnitelmia. Ihan parasta vaan olla ja nauttia. Muistakaa tekin nyt nauttia niistä kaikista pienimmistäkin positiivisista jutuista! Ja hei, jos tulee tylsää, niin ottakaa lankaa ja puikot käsiin. Nyt jos koska on aikaa vaikka opetella neulomaan tai jokin uusi neuletekniikka. Suosittelen testaamaan, neuloessa unohtuu nopeasti muut huolet ja murheet! Nauttikaa sunnuntaista! <3

P3280180

4 kommenttia :

 1. Hei tämä on just sellainen neule minkä haluaisin tehdä! Aivan ihana!! Oon kans tosi ihastunut patenttineulokseen. Voitko laittaa summittaiset ohjeet miten teit tämän? En ole itse koskaan neulonut villapaitaa, pipoja, sukkia, huiveja, pantoja etc kylläkin paljon... Ajattelin että voisin uskaltautua kokeilemaan isompaa työtä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! :) Valitettavasti miulla ei ole ylhäällä tähän minkäänlaista ohjetta, enkä muista yhtään kuinka tämän tein, sillä aikaa on mennyt yli vuosi... Kurkkaapa esimerkiksi garnstudio.com, josko sieltä löytyisi ohjetta saman tyyliseen. :)

   Poista
 2. Aivan ihana ja upean sait tehtyä ilman ohjetta! :) Täältä löytyy vastaavaan ohje, tosin maksullinen. Taidan hankkia tämän, jos en jaksa säätää dropsin ohjeista itselle mieleistä. https://www.ozettaknitwear.com/patterns/p/seasons-cardigan

  VastaaPoista
 3. Hei! Mitähän lankaa olet käyttänyt tuon neuletakin tekoon?

  VastaaPoista