SOCIAL MEDIA

perjantai 10. tammikuuta 2020

PATENTTINEULEPIPO


Hellurei taas uuden neulepostauksen parista! Täällä on mennyt viime päivät kuumeen ja flunssan kourissa, joten siitä syystä ei ole päässyt mitään uutta kuvaamaan. Se "hyvä" puoli tässä kipeenä olossa on ollut, että uusin neulomus tipahti taas puikoilta. Tällä kertaa syötävän suloisen värinen pipo. Olen jo pitkään haaveillut patenttineuleen opettelemisesta ja ajattelin testata sitä pipoon. Tämän tyylisiä patenttineulepipoja onkin näkynyt kaupoissa viime vuosina hurjasti. En ole koskaan raaskinut ostaa sellaista, koska olen aina ajatellut, että pystyn helposti tekemään itse samanlaisen. Ja aika helppoahan tuon teko olikin.


Neuloin pipon kahdesta langasta. Yhdistin ihanan käsityömessuilta löytämäni Aara-langan sekä Dropsin Brushed Alpaca Silk -langan. Ensimmäinen lanka on siis Suomessa käsinvärjättyä merinovillasekoitetta ja Dropsin lanka taas alpakan ja silkin sekoitetta. Piposta tuli ihan unelma pehmoinen ja jotenkin suloisen elävän värinen. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja patenttineulekin onnistui mielestäni oikein hyvin ensimmäiseksi kerraksi. Muutaman pienen virheen huomasin valmiissa pipossa, mutta onneksi ne on aika huomaamattomia. Tälle pipolle tulee varmasti paljon käyttöä. Ei ehkä kovimmille pakkasille, mutta näillä säillä menee paremmin kuin hyvin.


Mitäs te tykkäätte tämän tyylisistä pipoista? Ihanaa viikonloppua! <3

5 kommenttia :

  1. Todella kivan värinen. Ja tykkään tuonlaisesta piposta. Merinovillasta olen ajatellut itsekin joskus neuloa jotakin. https://webshop.ruskovilla.fi/tryhma/12

    VastaaPoista
  2. Ihanan näköinen pipo!:) Oliko sulla joku ohje jonka mukaan teit tämän?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Ei valitettavasti ollut mitään ohjetta, ihan itse sovelsin.

      Poista
  3. Ihanan värinen tuo pipo! Olen itse ihan uusi neulontaharrastuksen parissa. Tiedätkö, mistä tuo patenttineule saa nimensä? Onkohan sillä jotain tekemistä patenttitoimiston lupien kanssa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! :) Mahtavaa, että olet löytänyt ihanan neulontaharrastuksen pariin. En olekaan koskaan pohtinut tuota patenttineuloksen nimeä… Englanniksihan patenttineule on brioche knitting ja myös suomeksi puhutaan patenttineuleesta toisella nimellä briossineule. Itsellä herää ajatus, että voisiko nimellä olla jotain tekemistä briossi-leivonnaisen kanssa? En tiedä, täytyisikin ihan mielenkiinnosta ottaa asiasta selvää :)

      Poista