SOCIAL MEDIA

maanantai 20. tammikuuta 2020

METSÄRETKEILYÄ & OIVALLUKSIA ELÄMÄSTÄ


Sunnuntait ovat parhaita päiviä hengähtämiseen. Rauhassa tekemiseen ja oleiluun. Rauhoittumiseen. Eilen päätimme lähteä Jaanin kanssa metsän keskelle hengähtämään. Suuntasimme Nastolan alueella sijaitsevalle Lapakiston luonnonsuojelualueelle. Ei oltu kumpikaan käyty tuolla aikaisemmin ja paikka yllättikin meidät positiivisesti. Paljon erilaisia reittejä ja vasta muutamaa niistä ehdittiin tutkia.   Tuonne on siis mentävä vielä uudemmankin kerran ja ensi kerralla taidetaan pakata eväätkin mukaan.

Tuntui kyllä omalla tavalla hassulta samoilla metsässä näin tammikuussa, kun ympäristö muistutti ennemminkin loppusyksyä. Vain muutama hassu sulamaton lumikasa ja ohuesti jäätynyt järvi muistutti talvesta. Ikävä kunnon talvea, pakkaskelejä ja lumikinoksia.


Joka tapauksessa luonnossa oleminen tuntui hyvältä. Rakastan sitä rauhaa, mikä luonnon keskellä vallitsee. Luonto on taianomainen paikka. Siitä saa niin paljon energiaa, lohtua, iloa ja inspiraatiota. Luonnon äärellä syntyy myös aina parhaat keskustelut. Keskellä metsää, missä tuntee itsensä niin pieneksi, tulee useasti pohdittua niitä elämän suuria asioita. Niin kuin metsässä, niin myös elämässä, tulee eteen paljon erilaisia polkuja. Niitä helppokulkuisia, mutta myös niitä mutaisia risukkoja. Jokainen niistä poluista kumminkin vie eteenpäin.

Koskaan ei voi tietää mitä vastaan tulee ja siksi on myöskin turha murehtia sitä etukäteen. Taaksekaan ei kannata katsoa, sillä emme ole menossa siihen suuntaan. Elämässä pitää osata nauttia hetkestä. Olla läsnä siinä, missä on. Arvostaa sitä, mitä on ympärillään. Olla tyytyväinen itseensä ja siihen, mitä on jo saavuttanut. Vaikka ne asiat olisivat kuinka pieniä tahansa, niillä on merkitystä. En usko, että elämässä voi olla koskaan perillä tai mitenkään valmis. Elämä kulkee erilaisia polkuja pitkin ja siksi on opittava nauttimaan siitä matkasta. Jos odottaa vaan päämäärää, jää monet kauniit asiat matkan varrella huomaamatta.


Hiukan syvällisempää tekstiä tällä kertaa, mutta tämä toimikoon meille kaikille muistutuksena. Uuteen viikkoon uudella energialla. Muistakaa käydä luonnossa, se tekee ihmeitä! <3Lähetä kommentti