SOCIAL MEDIA

sunnuntai 22. syyskuuta 2019

CAPE GRECO - KYPROKSEN KANSALLISPUISTO


Ihanaa sunnuntaihuomenta tyypit! Lupailinkin jo viime postauksessa, että kyproskuvia ja -postauksia on vielä tulossa. Ajattelin jakaa teille kaksi paikkaa, joita käytiin Kyproksella ihastelemassa päiväretken muodossa. Haluttiin nimittäin käydä tutkimassa saarta muutenkin, kun vain sitä aluetta, jolla hotellimme sijaitsi. Se todellakin kannatti, sillä upeimmat paikat ja maisemat löydettiinkin vähän kauempaa. Jos olette koskaan menossa Kyprokselle, niin suosittelen ehdottomasti käymään näissä paikoissa! Joten eiköhän mennä suoraan asiaan ja ensimmäiseen matkavinkkiini!


 Tämä upeiden kalliomuodostelmien ja turkoosin meren satumaa, on nimeltään Cape Greco. Se on Kyproksen luonnonsuojelualuetta ja sijaitsee aivan Protaraksen (jossa meidän hotellimme sijaitsi) sekä Ayia Napan välissä ja ainakin näistä kahdesta paikasta sinne pääsee superhelposti bussilla. Mekin siis hyppäsimme bussiin ja saavuimme jalkaisin tänne Kansallispuistoon. Alue on laaja ja meille kertyi noin 10 kilometriä kävelyä pelkästään tuolla, kun haluttiin nähdä ja katsella vähän joka paikkaa. Monet muut olivatkin autoilla tai mönkkäreillä liikenteessä, sillä niilläkin pääsi kulkemaan hyvin.

Me oltiin koko tuon reissun ajan oikeastaan suut ihan pyöreinä ja "vau" taisi olla päivän käytetyin sana. Tuntui, että joka kulmauksen takaa löytyi mitä upeampia maisemia. Luolia, kalliosta muodostunut silta ja bongattiin me muutama suloinen liskokin touhuissaan. En ole myöskään eläissäni koskaan nähnyt missään niin kirkasta ja turkoosia merivettä, kuin tuolla. Monet olivatkin snorklailemassa ja voin vaan kuvitella kuinka siistiä sukeltaminen tuolla on.


Ainut rakennus, joka kansallispuistossa sijaitsi oli tämä ihana kreikkalaistyylinen kirkko. Kirkon luona majaili ainakin kymmenen kissaa tyytyväisenä. Noita kulkukissoja muuten Kyproksella riitti, vaikka kuinka paljon. Ja tiedättekö miksi? Kyproksella elää tarina siitä, että tuolla saarella oli aikoinaan ongelmia rottien kanssa, sillä niitä oli saarella hurjasti. Kyprokselle kuljetettiin laivallinen kissoja häätämään rotat ja siitä asti ne ovat asuttaneet saarta.

Jos siis ikinä olette Kyproksella, niin käykää tutustumassa Cape Greco:on. Henkeäsalpaavan upea paikka ja myös hyvä keino päästä hetkeksi turistien saartamia alueita pakoon! Suosittelen! <3

1 kommentti :

  1. Vau miten upean näköistä siellä 8) äää nyt iski matkakuume!

    VastaaPoista