SOCIAL MEDIA

maanantai 15. heinäkuuta 2019

PITSINEULOS TOPPI


Nyt se on vihdoin valmis, nimittäin kesätoppi numero kaksi. Kun virkkasin ensimmäistä kesätoppiani (löytyy täältä) alkoi päässäni muotoutua idea jo seuraavasta topista. Jotain boheemia, klassisen mallista, pitsikuvioista sekä kauniin väristä. Ensimmäisen topin valmistuttua päätinkin ruveta tuumasta toimeen ja lähdin neulomaan toppia, jonka olin kuvitellut päässäni. Lankana käytin Dropsin Belle-lankaa, joka on sekoitus puuvillaa, viskoosia sekä pellavaa. Ihanan kevyt ja hengittävä lanka, juuri nappivalinta tähän toppiin. Väriksi valikoitui kaunis sininen sävy.


Lähdin neulomaan toppia hitaasti mutta varmasti. Löysin ihanan pitsineuloksen ohjeen täältä, jota sitten muokkasin vielä hieman tähän toppiin sopivammaksi. Muuten tämäkin toppi syntyi kokonaan kokeiluiden kautta ja itse pähkäilemällä. Lopputulos ei ehkä siitä syystä ole ihan täydellinen, mutta olen silti todella tyytyväinen. Tälle tulee varmasti paljon käyttöä, kunhan vaan kelit sen suovat. Tämä käy ihanasti esimerkiksi juuri farkkujen kanssa tai hameiden. Menee niin kaupungilla, maalla kuin rannallakin.


Olen selvästi tänä kesänä hurahtanut tällaisiin boheemeihin kesävaatteisiin. Rennot mutta kauniit kesävaatteet tuntuvat kyllä ihan omalta jutultani ja parasta on, kun niitä voi tehdä itse. Mitäs te pidätte tästä topista?

Näissä neulehommissa on se ihana puoli, että onnistumiset ja työn valmiiksi saaminen vaan ruokkivat neulomisintoa. Tällä hetkellä pääni on täynnä ideoita ja seuraava projekti onkin jo puikoilla. Nyt aion kumminkin unohtaa kesävaatteet ja alan työstää jo syksyä ja kylmempiä säitä silmällä pitäen neuleita. Lupaan lisäillä tänne aina kuvia, kun uusia lankatöitä valmistuu, ne kun tuntuvat olevan niin tykättyjä postauksia. Nyt kumminkin ihanaa ja aurinkoista viikkoa kaikille! <3

Lähetä kommentti