SOCIAL MEDIA

maanantai 11. maaliskuuta 2019

ZERO WASTE DESIGN

Viime päivät ovat hurahtaneet taas hurjaa vauhtia ohitse ja päivät ovat täyttynyt tekemisestä. Aikaa ei ole jäänyt löhöilylle eikä myöskään bloggaamiselle. Tänään kumminkin pääsin pitkästä aikaa nauttimaan täysin vapaasta illasta ja sen kunniaksi päätinkin heti avata koneen ja palata blogin puolelle. Ajattelin tulla näyttämään teille kuvia projektista, joka on pitänyt minut kiireisenä viime päivät.


Kyseessä on Zero Waste -kouluprojektimme. Niin kuin monet varmasti tietävät, niin vaateteollisuudesta syntyy todella paljon jätettä. Jätettä syntyy jo vaatteiden tekovaiheessa leikkuujätteen muodossa. Kangasta saattaa siis mennä hurjiakin määriä suoraan roskikseen. Zero Waste onkin vastaisku tälle. Zero Waste:n ideana on kaavoittaa ja valmistaa vaate, josta ei synny missään kohtaa yhtään leikkuujätettä, vaan kangas käytetään jokaista milliä myöten hyväksi. Meidän tehtävämme olikin suunnitella ja luoda oma Zero Waste -asumme. Homma ei ollut mikään helpoin ja vaatteen kaavoja täytyi lähteä miettimään aivan eri kantilta. Jotain sain kumminkin aikaan ja lopputulos jopa yllätti minut. 
Kankaina saimme käyttää erään suomalaisen yrityksen ylijäämä kankaita ja itse rakastuin upeaan kultaiseen kankaaseen sekä tummansiniseen villakankaaseen. Halusin luoda asun, jossa olisi näyttävä yläosa ja kontrastina hillitympi alaosa. Lopputuloksena oli erittäin näyttävä juhlatoppi sekä klassinen kietaisuhame. Olen todella tyytyväinen lopputulokseen ja varsinkin topista olen todella ylpeä, sillä se ei ollut mikään helpoin mahdollinen valmistaa. Nyt kumminkin päässäni pyörii ideoita siitä, kuinka tuosta topista voisi tehdä erilaisia versioita ja jatkaa vaikka iltapuvuksi. No saas nähdä...

Mitäs te pidätte tästä luomuksestani? Entä oletteko aikaisemmin kuulleet Zero Waste -kaavoituksesta?
Nyt taidan jatkaa iltaani sarjojen parissa lankojen ja puikkojen kanssa. Pian on nimittäin uusi neuleprojektikin valmis, siitä lisää myöhemmin! Toivottavasti tykkäätte, kun jaan töitäni tänne, miusta on ainakin kiva näyttää niitä täällä blogin puolellakin. Ihanaa viikkoa kaikille! <3

1 kommentti :

  1. Note that many casinos with European tables don't use la partage or en jail, so make certain to view the rules of the sport earlier than wagering. When it involves on-line roulette wheel variations, the French version is most loved by players. This is due to the of} useful exterior bets rules and the 점보카지노 single-zero wheel, which uses the fewest roulette numbers. If not obtainable, gamblers will look for European roulette tables, which options the same wheel type.

    VastaaPoista