SOCIAL MEDIA

torstai 21. maaliskuuta 2019

ENSIMMÄINEN RIDDARINI


Vihdoin pääsen esittelemään teille viimeisimmän neulomani villapaidan, josta olen täällä blogin puolella jo aikaisemmin puhunut. Olen kauan ihastellut islantilaisia neuleita ja haaveillut sellaisen tekemisestä. Kuukausi sitten tuli sellainen fiilis, että nyt minä sen teen. Poikaystäväni innostui myös ideasta, joten hän sai päättää värit ja minähän tein! 
Mallin nimi on Riddari ja se on hyvin perinteinen islantilainen neule. Ohjeet löysin Islantilaisia neuleita - nimisestä kirjasta. Lankana käytin Dropsin Nepal-lankaa, joka on 65% villaa ja 35% alpakkaa. Normaalistihan islantilaisiin neuleisiin käytetään kunnon 100% villalankaa, mutta itse halusin valita pehmeämmän langan, joka olisi lämmin, mutta mukavampi päällä eikä kutittaisi.

Aluksi hieman jännitin tämän tekemistä, sillä olen aikaisemmin neulonut vain muutaman neulepaidan, enkä koskaan tällaista kaarrokeneuletta. Neule siis aloitetaan neulomalla hihat ja alaosa alhaalta kainaloihin asti, jonka jälkeen ne yhdistetään ja neulotaan yhdessä pyörönä loppuun asti. Jännitin kumminkin ihan turhaa, sillä selvisin villapaidan teosta ongelmitta. Villapaita syntyi yllättävän nopeasti.
Lopputuloksesta tuli mielestäni oikein onnistunut. Kirjoneuleesta tuli oikein tasaista ja nättiä. Myös saaja tykkäsi oikein paljon lopputuloksesta. Ja koska tämä ensimmäinen Riddari onnistui näin hyvin, niin olihan se tilattava heti itsellekin langat ja laitettava puikot sauhuamaan. Nyt on siis minullekin tulossa oma Riddarini, mutta hieman erinäköisenä. Siitä lisää sitten myöhemmin!

Poikaystäväni aluksi naureskeli, että etkö olisi voinut keksiä tätä ideaa vähän aikaisemmin talvella, kun villapaidoille oli vielä kunnolla käyttöä. No olisinhan minä, mutta silloin kun innostus iskee, niin se iskee ja kovaa. Onneksi asumme kumminkin Suomessa, jossa villapaidoille löytyy edelleen käyttöä. Tämäkin villapaita pääsi kyllä heti käyttöön. Tämä on myös hyvin vanha ja perinteinen villapaita, joten luultavasti se tulee pysymään käytössä vuosia.
Mitäs te tykkäätte tästä villapaidasta?

5 kommenttia :

 1. Heippa! Ihana tämä Riddari, samoin ne kaksi muuta <3 Ajattelin tilata tuon kirjan ja samalla lankaa, mutta mietin paljonko osaan tilata. Kuinka paljon sinulla meni lankaa tähän kutakin väriä, entäpä niihin kahteen muuhun? Kiitos jos jaksat ja viitsit vastata. Ihanaa kevättä!

  VastaaPoista
 2. Hei, aivan upea tuli! Itse olen haaveillut myös, että neuloisin tämän mallin. En ole aiemmin neulonut villapaitaa jä löysin tämän postauksrn kun etsin kuvia drops nepalilla tehdyistä neuleista.
  Kiinnostaisi kovasti tietää, miten neule on kestänyt ja mitä käyttäjä on tykännyt neuleesta käytössä? Ja myös montako kerää nepalia sinulla meni, kuten aiempaakin kommentoijaa kiinnostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Käyttäjä on tykännyt oikein kovin, todella lämmin ja paksu neule. Mielestäni lanka on ollut laadukasta, toki villalle tyypillistä vanuumista voi tulla. Yhtään en enää muista monta kerää tuohon meni, mutta langan määrä on helppo laskea vertaamalla Riddarin ohjeissa olevan langan (islantilaisvillan) menekin määrää Nepal-lankaan. Ja täytyy siis muistaa verrata metrejä (m/kerä), ei grammoja. Olisikohan tuohon ehkä mennyt 10-11 kerää pääväriä ja muita värejä 2-3 kerää? Suunnilleen jotain tuollaista.

   Poista
 3. Mitkä värit sinulla on tässä?

  VastaaPoista
 4. Minäkin aloitin Riddarin, mutta ostin tummaa ruskeaa ja sehän on pirullista kutoa. On niin pimeää...
  Kun saan tuon valmiiksi niin teen vaalean villapuseron. Harmaan tai valkoisen!

  VastaaPoista