SOCIAL MEDIA

maanantai 21. tammikuuta 2019

MITÄ JAAN JA MITÄ EN JAA SOMEEN? MIKSI?


Aloitin blogini kirjoittamisen melkein viisi vuotta sitten ja muistan jo silloin kovasti pohtineeni sitä, että mitä haluan blogiini jakaa. Blogini pyörii paljon muodin ja muidenkin aika "pinnallisten" aiheiden ympärillä. Samoin myös Instagramiin tykkään jakaa niitä onnistuneita ja kauniita kuvia. Se ei kumminkaan tarkoita sitä, että koitan elää jotain kiiltokuva elämää tai että päässäni ei liiku mitään järkevää. Ehei, se on vaan osa harrastustani. Rakastan ottaa valokuvia ja asetella kauniita kuvia. Tykkään käyttää aikaa kuviini ja julkaisuihini. Olen aina ollut hyvin visuaalinen ja luova ihminen ja nautin siitä, kun voin luoda esteettistä sisältöä. 


Blogini aiheet pyörivät myös paljon mielenkiinnon kohteideni ympärillä, luonnollisesti. Alusta alkaen olen jakanut paljon asujani ja kirjoittanut muodista. Näiden lisäksi kirjoittelen myös paljon ihan elämästäni. Välillä joudun hyvinkin paljon pohtimaan sitä, että mitä haluan ja mitä en halua jakaa täällä. Haluan kirjoittaa elämästäni avoimesti, sillä näin koen, että tekin saatte paremmin tarttuma pintaa. Voin kumminkin myöntää, että on asioita, joita en täällä halua tai pysty edes jakamaan.
Minulle on aina ollut selvää, että haluan pitää blogini positiivisena paikkana. Sellaisena, josta erityisesti minä saan iloa ja parhaimmassa tapauksessa myös te voitte saada iloa ja inspiraatiota. Harvemmin siis kirjoittelen täällä niistä päivistä, kun tuntuu että kaikki menee päin persettä tai muuten vaan mieli on maassa. Se ei kumminkaan tarkoita sitä, että silottelisin totuutta tai etteikö minulla niitä päiviä olisi. On niitä, välillä turhankin usein. On myös asioita ja aiheita, jotka ovat liian henkilökohtaisia tai herkkiä minulle, etten edes halua kirjoittaa niistä. Koitan myös aina miettiä sisältöni sillä, että ne ovat kaikkien nähtävillä ja kuka vaan voi niihin törmätä. Mietin myös aina hyvin tarkkaan, mitä kirjoitan lähimmäisistäni. 
En myöskään halua jakaa somessa kuvia sotkuisesta kämpästäni tai minusta baari-illan jälkeisenä aamuna. Niitä kuvia saatan jakaa läheisilleni, mutta haluan pitää ne julkisista kanavistani poissa. Vaikka sekin on vaan normaalia elämää, niin haluan silti pitää somekanavani edustuskelpoisina. En myöskään näe pointtia siinä, että miksi niitä julkaisisin. Ehkä ne olisivat jollain tavalla samaistuttavia ja maanläheisiä, mutta itse en vaan saisi niiden julkaisemisesta mitään iloa.

Näin vuoden vaihduttua olen taas miettinyt paljon blogiani ja sen sisältöä. Haluan panostaa blogiini taas hitusen verran lisää ja luoda sisältöä, minkä teosta nautin. Haluan kirjoittaa avoimesti, mutta silti haluan pitää blogini pääosin positiivisena paikkana. Itse ainakin koen saavani eniten irti sisällöstä, joka inspiroi, tuo iloa tai siitä saa vertaistukea. Negatiivisuus nimittäin tarttuu, enkä todellakaan halua levittää negatiivisuutta ympärilleni. Haluan myös tietyt asiat edelleen pitää ominani ja jatkaa visuaalisen sisällön tuottamista. En halua pyrkiä blogillani täydellisyyteen, vaan haluan luoda tästä minun näköiseni. 

En tiedä saitteko ajatuksistani kiinni, sillä ne vaan oikeastaan vuotivat näppäimistölleni. Nyt kumminkin sain avattua ajatuksiani siitä, miksi en esimerkiksi julkaise tiettyjä asioita somessa. Olisikin super mielenkiintoista kuulla teidän ajatuksianne aiheesta. Mitkä ovat teillä niitä asioita, joita ette someen halua laittaa? 
Energistä viikkoa kaikille! <3

Lähetä kommentti