SOCIAL MEDIA

torstai 10. tammikuuta 2019

KUINKA OPIN ELÄMÄÄN HETKESSÄ?


Olen aina ollut kova stressaamaan. Haluaisin aina olla hyvä kaikessa ja onnistua. Pidemmän päälle jatkuva stressaaminen on raskasta sekä syö paljon energiaa ja iloa. Stressaantuneena tuntuu, että kurkkua kuristaa, vatsa menee sekaisin, ajatukset pyörivät päässä hulluna ja kokoajan on räjähtämispisteessä. Silloin jää myös helposti stressin kierteisiin. Kaikki pienet asiat vaan stressaavat lisää, eikä stressistä pääse eroon, kunnes vasta seuraavan loman aikana ja loman loputtua palataan taas alkuun. Tuttua?


Opin viime vuonna yhden aika ison asian, josta olen todella ylpeä. Se on helpottanut elämääni huomattavasti ja stressikään ei ole enää lamauttanut minua. Opin nimittäin elämään hetkessä. Olemaan läsnä ja keksittymään juuri siihen mitä on meneillään. Nauttimaan ja tekemään töitä. 
Jossain kohtaa viime vuotta sain tarpeekseni siitä, että vapaapäivinä stressasin ja mietin, kuinka täytyisi olla tekemässä kouluhommia, enkä osannut nauttia siitä vapaasta, sillä mielessä pyöri vaan kouluhommat. Minua myös harmitti, jos viikonloppuisin, jolloin pystymme näkemään poikaystäväni kanssa, jouduin käyttämään aikaa kouluhommien tekemiseen yhdessä olon sijaan. Päätin, että asialle on tehtävä jotain. Rupesin hyödyntämään arkipäiviä ja oikeasti painamaan silloin hommia. Päivät saattoivat venyä pitkiksi, mutta luultavasti saman ajan olisin käyttänyt kotona vaan sohvalla makoiluun. Hyödyntämällä arkipäivät oikeasti kunnolla koululle, mahdollistin sen, että pystyin tekemään viikonlopuista kouluvapaita. En mieti, en tee, en stressaa mitään kouluhommia viikonloppuisin, vaan oikeasti olen ja nautin niistä hetkistä. Näin on myös maanantaisin aina kiva palata takaisin koulunpenkille.

Kun oppii elämään hetkessä, niin stressaamisestakin tulee paljon siedettävämpää. Stressistä saa taukoa, kun keskittyy viikonloppuisin kaikkeen ihan muuhun. Kun on koulussa tai töissä, niin sielläkin täytyy elää hetkessä ja keskittyä siihen, mitä tekee ja käyttää ajan hyödykseen. Aamupalahetkestäkin voi saada niin paljon enemmän irti, kun keskittyy nauttimaan siitä, eikä vaan stressaamaan heti aamusta miljoonasta eri asiasta. Myös läheisten kanssa vietetty aika on laadukkaampaa, kun voi elää siinä hetkessä, eikä tarvitse pyöritellä päässä tulevia deadlineja. Minusta jokaisen tulisi pyhittää itselleen joka viikko edes yksi päivä, jolloin lupaa olla miettimättä koulu-/työjuttuja tai mitään muutakaan stressaavaa ja oikeasti keskittyisi ihan kaikkeen muuhun. Oli se sitten kotona löhöilypäivä tai kavereiden kanssa hengailupäivä, niin eläkää siinä hetkessä ja olkaa läsnä!
Muistakaa viikonloppuna ottaa vapaata stressistä ja eläkää hetkessä! <3 Se on taas ansaittua tämän viikon jälkeen!

Lähetä kommentti