SOCIAL MEDIA

sunnuntai 22. heinäkuuta 2018

DIY - VIRKATTU KESÄMEKKO


Olen superinnoissani tästä postauksesta, sillä vihdoin (vihdoin!!!) pääsen esittelemään teille tämän kesän projektini! Olin nimittäin jo useana kesänä haaveillut valkoisesta virkatusta kesämekosta, joka kävisi niin rannalle bikineiden päälle, kesäfestareille tai ihan vaan kaupungille. Mistään kaupoista tai kirppareilta ei kumminkaan koskaan löytynyt juuri sellaista, kuin halusin, sillä näin mielessäni tarkasti millaisen halusin. Mekon tuli olla oikeasti virkkattu ja laadukas. Yhtenä tylsänä sadepäivänä yhtäkkiä sainkin idean, että mitä jos kokeilisin virkata mekon itse. Olen aina ollut aika impulsiivinen näissä jutuissa ja kun inspis iskee, on idea laitettava heti toteutukseen. Ryntäsinkin heti siltä istumalta kauppaan hakemaan tarvikkeita.


Kun sitten istahdin kotisohvalle lankojen kanssa ja aloin oikeasti miettiä, että kuinka mekon toteuttaisin, iski mieleeni ajatus isoäidinneliöistä. Rupesin hahmottelemaan papareille, että olisiko samankokoisista neliöistä mahdollista toteuttaa mekko ja no, olihan se. Kävinkin sitten tuumasta toimeen ja aloin vääntämään isoäidinneliöitä ihan huolella. (Täältä esimerkiksi löytyy hyvät ohjeet aloittelijoillekin.) Tein aina 7-kerrosta yhteen neliöön ja yhteensä neliöitä meni 30 mekkoon. 50 gramman lankakeriä taas kului yhteensä 10 kappaletta. Ylempänä näkeekin, miltä miun "työskentelytila" aina näyttikin. Usein lojuin joko sohvalla tai sängyllä virkkaamassa samalla kun katsoin sarjoja tai elokuvia. 


Lopulta mekko siis kasautui 30 isoäidinneliöstä. Edestä ja takaa se on yläosasta samanlainen, ainoastaa helma poikkeaa, sillä halusin tehdä siitä epäsymmetrisen. Edestä se on toiselta laidalta lyhyempi ja takaa taas toiselta laidalta pidempi. En oikein osaa selittää kirjoittaen, kuinka palaset on on yhdistetty, mutta kuvista onneksi näkee aika selvästi mitenpäin olen neliöt yhdistellyt, että olen saanut mekon aikaseksi. Yhdistin neliötkin toisiinsa virkaten ja olkaimet ovat samasta langasta tehty kierittämällä lankaa toisiinsa. Helmaan lisäsin vielä lopuksi hapsut, sillä mielestäni ne toivat vielä hauskan lisän lopputulokseen.


Olin ihan yllättynyt, kuinka hyvin mekko onnistui ja lopputuloksesta tuli juuri sellainen kun kuvittelin. Tämä mekko on ollut jo kovassa käytössä ihan rantamekkonakin. Ostin myös alle ihonvärisen alusmekon, joten olen pystynyt käyttämään mekkoa myös ihan muutenkin vapaa-ajalla. Tästä onkin tullut ehdottomasti tämän kesän yksi lempparimekoistani ja on varmasti kovassa käytössä myös tästä eteenpäinkin. Vai mitäs te tykkäätte?


Lähetä kommentti