SOCIAL MEDIA

torstai 31. toukokuuta 2018

ENSIMMÄINEN VUOTENI PUETTAVAN MUOTOILUN OPISKELIJANA


Eilen pyörähti käyntiin ensimmäisen vuoden viimeinen päivä koulua ja sitä myöten myös kesäloma. Tuntuu hurjalta, että nyt jo on ensimmäinen vuosi Lahden Ammattikorkeakoulussa Muotoiluinstituutissa takana ja enää kolme vuotta puettavan muotoilijan opintoja edessä. Vuosi on ollut kaiken kaikkiaan huikea. On tapahtunut niin paljon uusia asioita ja elämäni on muuttunnut hurjasti. Vaikka vuosi onkin ollut täynnä ylä- ja alamäkiä, niin olen siltikin erittäin kiitollinen siitä. Ajattelinkin nyt avata hiukan lisää ajatuksiani siitä, mitä fiiliksiä ensimmäisestä kouluvuodesta on jäänyt ja kuvia siitä, millaisia juttuja on muun muassa tullut koulussa tehtyä.


Muistan syksyllä ensimmäisten koulupäivien aikana jännittäneeni hurjasti sitä, että mitä jos en pärjäisikään koulussa, joka on täynnä superlahjakkaita tyyppejä. Se tunne poistui kumminkin erittäin nopeasti ja nyt voin todeta, että olenhan minä pärjännyt ja mielestäni vielä erittäin hyvin. Opiskelumotivaatio on myös ollut lähes koko vuoden hyvä, sillä tämä ala on intohimoni. Odotukset olivat myös kouluun mennessä erittäin korkealla ja sen seurauksena olen ehkä joutunut välillä jopa pettymään. Vaikka koko vuosi on ollut kokonaisuudessaan erittäin kiva, niin on sinne myös niitä huonompiakin hetkiä ja kursseja mahtunut. Ensimmäinen vuosi koostuu lähinnä yleisistä pakollisista opinnoista ja joidenkin kurssien jälkeen on ollut pettynyt olo, sillä on tuntunut, ettei ole oppinut yhtään mitään uutta. Varsinkin syksyllä monet olivat erittäin turhautuneita, sillä tuntui että kokoajan odoteltiin vaan, että päästäisiin oman alan hommiin. Kevät on onneksi tuonut niitä mukanaan ja antanut jo paljon enemmän.


Mielenkiintoisia kursseja on myös mahtunut lukkariin vaikka millä mitalla. Olemme muun muassa päässeet suunnittelemaan kaksi minimallistoa, joista toinen oli lapsille. Sen lisäksi olemme päässeet auttamaan neljännen vuoden opiskelijoita heidän opinnäytemallistoissaan sekä auttamaan muotinäytöksen järjestämisessä. Opintoihin on kuulunut myös erilaisia taidetehtäviä, joissa on päässyt toteuttamaan itseään. Meille kuului myös mallintamisen kurssi, jossa muun muassa mallinsimme jokainen oman laukunkoristeen/avaimenperän, joka sitten 3D-printattiin. Miun 3D-printattu mallinnus näkyykin tuossa ylemmässä kuvassa. Paljon on siis myös päässyt tekemään kaikkea siistiä ja paljon on myös kaikkea siistiä edessä, jota tuskin maltan odottaa.


Yksi parhaimmista asioista tässä vuodessa on kyllä ollut ehdottomasti ihanat koulukaverit, joihin olen saanut tutustua. Mielettömiä ihmisiä, jotka ovat auttaneet sopeutumaan uuteen kouluun ja kaupunkiin. Niin mahtavaa, että ootte olemassa! <3
En voi kun siis todeta, että aikamoinen eka vuosi. Vaikka välillä on tullut hetkiä, kun on alkanut pohtimaan omaa ammatinvalintaansa, niin nekin ovat menneet aina nopeasti ohi, kun on tajunnut, että tämä on oikeasti se , mitä haluaa tehdä. Tavoitelkaa unelmianne ja oikeesti tehkää sitä, mistä tykkäätte. Olkaa rohkeita ja uskaltakaa heittäytyä aivan uuteen. Niin minä tein ja en kadu sitä hetkeäkään. Nyt vaan hetkeksi ajatukset pois koulusta ja syksyllä sitten taas innolla kohti seuraavaa vuotta. 

Lähetä kommentti