SOCIAL MEDIA

maanantai 6. marraskuuta 2017

KAAMOSPUHALLUS 2017 - ILTA TÄYNNÄ ELÄMYKSIÄ

Postaus toteutettu yhteistyössä Kaamospuhalluksen kanssa.


Vuonna 1999 Lappeenrannassa sai alkunsa nuortentapahtuma, joka järjestetään siellä myös tänäkin vuonna. Kyseinen tapahtuma on alueen suurin maksuton nuortentapahtuma, joka on luotu tuomaan iloa ja valoa kaamoksen keskelle. Kyseessä on siis Kaamospuhallus, joka järjestetään tänä vuonna perjantaina 17.11. kello 18-23 Lappeenrannan Urheilutalolla. Tänä vuonna Kaamospuhallus on ollut yhä avoimempi ja kaupunkilaiset ovat voineet tarjota omaa toimintaansa ja osaamistaan siihen. Tapahtuman järjestää Lappeenrannan nuorisotoimi ja mukana ovat myös useat vapaaehtoiset. Kaamospuhallus on k12 ja se on suunnattu varsinkin 12-17 -vuotiaille nuorille, mutta mikäänhän ei estä myös vanhempia nuoria ja aikuisia osallistumaan. Paikalla on paljon erilaisia järjestöjä, toimintapisteitä, bändejä ja muita esiintyjiä. Minkäännäköisiä sisäänpääsymaksuja ei ole ja ainut kriteeri sisäänpääsemiseksi ikärajan lisäksi on nolla promillea. Kyseessä on nimittäin täysin päihteetön tapahtuma. Eikö kuulosta siis aika kivalta? Miun mielestä ainakin!


Voin suositella kyseistä tapahtumaa ihan rehellisesti, sillä itse olen myös nuorempana osallistunut siihen. Muistan, kuinka odotimme, kuin kuuta nousevaa sitä, että täyttäisi 12 vuotta ja pääsisi osallistumaan Kaamospuhallukseen. Se oli ehdottomasti syksyn kohokohtia. Oli ihanaa lähteä ystävien kanssa pitämään hauskaa ja tutustumaan erilaisiin toimintapisteisiin ja kuuntelemaan musiikkia. Urheilutalo myös täyttyy tuolloin aina lappeenrantalaisista nuorista, joten siellä pääsi aina näkemään kaikkia kavereita sekä saamaan uusia kavereita. Pelkästään nuorille suunnatut tapahtumat ovat aika vähissä, joten on huippua, että Kaamospuhallusta jaksetaan järjestää vuodesta toiseen ja siihen panostetaan niin paljon. On myös mahtavaa, kuinka paljon nuoria sinne saadaan nauttimaan elämyksistä ja viettämään yhdessä hauska ilta. 


Tänä vuonna Kaamospuhallusta koristaa taas suuri joukko erilaisia esiintyjiä sekä toimijoita. Mieluisaa tekemistä löytyy varmasti kaikille. Esimerkiksi tanssista kiinnostuneiden kannattaa pistää TwoStep korvan taakse, sillä sen pisteellä pääsee tutustumaan sen toimintaan ja myös osallistumaan tanssiworkshopiin. TwoStep myös esiintyy lavalla kolmen ryhmänsä voimin. Jos kumminkin tanssi ei kiinnosta, niin tapahtumasta löytyy myös niin Pyöräilykerhon kuin Shakkikerhon pisteet, joissa pääsee tutustumaan myös tällaisiin aktiviteetteihin. Seurakunnan ja Tyttöjen talon pisteillä pääsee myös hyödyntämään luovaa puoltaan, sillä luvassa on askartelua. Itse kaikesta näpertelystä pitävänä osallistuisin mielelläni näihin toimintapisteisiin. Tapahtumasta löytyy näiden lisäksi myös muun muassa pikakampauksia tekeviä parturi-kampaaja opiskelijoita, erilaisia kilpailuita, pakohuonetyylistä pulmapeliä sekä vaikka mitä muuta mielenkiintoista. 


Niin kuin aikaisemmin jo mainitsin, niin Kaamospuhallus on ollut tänä vuonna hyvinkin avoin kaupunkilaisille ja esimerkiksi Maid Cafe on yksi tällainen mukana oleva vapaaehtoisen järjestäjän toteuttama piste. Kyseessä on siis alkujaan Japanissa kehitetty Cosplay-kahvila, jossa tarjoillaan pientä purtavaa. Tarjoilijat ovat tietenkin pukeutuneet kahvilan teemaan sekä Anime-kulttuuri on tällä pisteellä hyvin vahva. Kannattaa siis ehdottomasti suunnata testaamaan tämä tai edes ihailemaan näyttäviä Cosplay-asuja.Tässä onkin hyvä esimerkki siitä, kuinka omaa osaamistaan ja ideaa on tuotu tapahtumaan. Mielestäni on mahtavaa, että tapahtumaan pääsee osallistumaan vapaaehtoiseksi kuka tahansa ja pääsee toteuttamaan omaa juttuaan. Näin saadaan monipuolisuutta ja tapahtumasta saadaan juurikin kaupunkilaistensa näköinen. Ja mikä mahtavinta, joku saattaa oikeasti löytää itselleen uuden harrastuksen tai mielenkiinnon kohteen tätä kautta.
Aika paljon tekemistä ja koettavaa löytyy siis tuona iltana. Nyt siis viimeistään kannattaa laittaa kalenteriin tuo 17.11. ylös ja suunnata illalla Urheilutalolle. Luvassa on varmaa piristystä kaamoksen keskelle! 

 Kaikki kuvat: Mikael Martikka

Oletteko te menossa Kaamospuhallukseen? Jättäkää ihmeessä kommenttia ja kertokaa vaikka edellisvuosien kokemuksianne kyseisestä tapahtumasta tai odotatteko jotain tiettyä juttua siellä eniten. 

Lähetä kommentti