SOCIAL MEDIA

maanantai 16. lokakuuta 2017

KUINKA NAUTTIA SYKSYSTÄ TÄYSIN RINNOIN?


Syksy on aikaa, jolloin saapuvat niin pimeys kuin kylmyys. Värikkäät kukkamekot vaihdetaan harmaisiin neuleisiin ja aurinkolasit sateenvarjoihin. Ei siis mikään ihme, että useat potevat syksyisin "syysmasennusta". Syysmasennus on itsellenikin tuttu mörkö, joka vie mielenkiinnon kaikesta ja väsyttää jatkuvasti sängyn pohjalle. Tämän kutsumattoman vieraan kyläillessä ei tee mieli tehdä mitään, kaikki on vaan niin syvältä. Tänä syksynä olen kumminkin onnistunut välttämään tuota mörköä ja nauttinut syksystä täysin rinnoin. Edes harmaa ja sateinen sää eivät ole mua haitannut, vaan nautin joka hetkestä täysillä. Tämä onnellisuus on kumminkin hyvin monen asian summa, joita kaikkia en lähde nyt niin tarkkaan avaamaan. Halusin kumminkin jakaa hyvää mieltä ympärilleni, joten ajattelin jakaa vinkkejä, joiden kautta minä olen oppinut nauttimaan ja selviämään syksystä. Toivottavasti näiden ansiosta joku muukin voisi selättää syysmasennuksen ja oppia rakastamaan syksyä.


Ota aikaa itsellesi. Syksy on ehkä jopa parasta aikaa omille hemmotteluhetkille. Mä nautin suunnattomasti siitä, kun voin viettää iltoja itseni kanssa. Teen herkullista iltapalaa, juon glögiä (kyllä, joulun odotus on jo alkanut), katson elokuvaa tunnelmavalaistuksessa ja teen juttuja mistä tykkään. Saatan neuloa tai sitten kuunnella lempimusiikkiani tai tehdä kasvonaamioita ja lakata kynsiä. Ihan parasta!
Tunnelmavalaistus on auttanut mua myös nauttimaan syksystä. On ihanaa, kun on hämärää ja voi sytyttää kynttilöitä ja jouluvaloja. Syksy nimenomaa mahdollistaa tämänkin ihanuuden.
Järjestäkää kavereiden kanssa reissuja, iltamia tai ihan mitä vaan! Vaikka on ihanaa viettää aikaa yksin, on myös ihanaa viettää sitä ystävien kanssa. Erilaiset illanistujaiset piristävät aina ja esimerkiksi ruuanlaitto on superkivaa yhdessä. Myös pienetkin suunnitelmat ystävien kanssa ovat huippuja, sillä silloin on aina jotain mitä odottaa. 

Harrasta! Oli kyseessä sitten neulominen tai urheilu, niin harrastukset auttavat jaksamaan aina. Jos ei muuta, niin kannattaa lähteä vaikka edes lenkille raikkaaseen syysilmaan. Voin luvata, että sen jälkeen on niin hyvä fiilis. Neulominen on myös mulle syksyllä tapa rentoutua ja samalla pääsen tekemään jotain luovaa.
Palkitse ja piristä itseäsi. Mitäpä jos siivouspäivän jälkeen ostaisit itsellesi kaupasta kauniin kimpun kukkia? Ne jos mitkä piristävät ja niistä on iloa useammaksi päiväksi itselle. Kun ulkona ei ehkä ole enää niin kirkasta ja värikästä, niin kannattaa tuoda ripaus niitä sisälle. On myös ihan okei hakea rankan viikon tai vaikka huonon päivän jälkeen kaupasta omia lemppariherkkuja. Elämästä täytyy nauttia!

RUOKA. Syksy on mainiota aikaa taas herätellä omaa sisäistä kokkiaan eloon ja leipoa ja kokata. Syysmasennusta voi ennaltaehkäistä jo se, kun pitää huolen, että saa tarvittavat vitamiinit yms. ruokavaliostaan tai vähintään purkista. Syksyn sadosta kannattaa myös nauttia täysin rinnoin ja syödä erilaisia hedelmiä ja vihanneksia. Itseään voi toki myös piristää menemällä ulos syömään, koska kuka nyt siitä ei tykkäisi.
Opi nauttimaan hetkestä ja arvostamaan sitä, mitä sinulla on. Tämä on ehkä näistä kaikista vinkeistä tärkein ja toimivin. Mitä sitten, vaikka ulkona sataisi vettä? Silloin on ainakin hyvä syy kääriytyä peiton alle kuuntelemaan sateen ropinaa. Kun oppii nauttimaan hetkestä, saa niin paljon enemmän siitä irti. Mä olen ainakin oppinut sen, että on turha stressata tulevaa ja miettiä kaikkea liikaa, sillä silloin kaikki aika menee vaan stressaamiseen. Kun elää vaan päivä kerrallaan ja nauttii siitä, mitä juuri sillä hetkellä on elämässä, on paljon helpompi olla onnellinen. Miksi siis turhaa käyttää aikaa murehtimiseen, kun sen voi käyttää myös hymyilemiseen!
Tämän myötä haluan toivottaa jokaiselle teille aivan ihania syyspäivä ja muistakaa ottaa syksystä ilo irti! <3

Lähetä kommentti