SOCIAL MEDIA

sunnuntai 14. toukokuuta 2017

ASIAT, JOTKA ÄITINI ON OPETTANUT MINULLE - UNELMISTA MIEHIIN

Tänään on taas se päivä vuodesta, kun muistetaan yhdenlaisia supersankareita, nimittäin äitejä. Faktahan on se, että ilman äitejä kukaan meistä ei olisi tässä. Äidit ovat niitä, jotka rakastavat, lohduttavat ja seisovat tukena niinä rankoimpinakin hetkinä. Äidit ovat niitä, joihin kohdistetaan ärtymys, pettymys ja suru. Äidit joutuvat kestämään vaikka mitä, mutta sen takia ne ovatkin niin vahvoja ja upeita naisia. Äidit antavat meille eväät elämään ja sen takia halusinkin listata muutamia asioita, joita itse olen oppinut äidiltäni näiden vuosien aikana.


Yhtenä tärkeimpänä asiana olen äidiltäni oppinut unelmien tavoittelun. Äitini on aina kannustanut niin minua, kuin pikkuveljiänikin tavoittelemaan unelmiamme. Hän ei koskaan ole nauranut tai lytännyt unelmiamme, kun olemme niistä kertoneet, vaan päinvastoin. Äiti yleensä aina toteaa, että mitä vaan voi tapahtua, kunhan vaan jaksaa tehdä töitä asioiden eteen.
Edelliseen liittyen äiti on myös opettanut sen, että itseensä täytyy uskoa, eikä koskaan saa luovuttaa. Äiti on aina kannustanut luottamaan itseensä ja yrittämään uudestaan, jos joku ei ensimmäisellä kerralla onnistu. Niinä hetkinä, kun itse ei ole pystynyt luottamaan itseensä, niin äiti on aina luottanut. Äiti on aina kannustanut minua niin tämän blogin suhteen kuin tulevaisuuden suunnitelmienkin suhteen. 
Äiti on myös opettanut sen, että vaikka olisi kuinka vahva ihminen, niin jokainen kaatuu joskus. Jokaiselle tulee hetkiä, kun tuntuu, että kaikki menee pieleen ja missään ei ole mitään järkeä. Tulee hetkiä, kun menettää jonkun lähimmäisen. Tällöin on ihan okei itkeä silmät päästä ja surra. Tunteiden näyttäminen ja varsinkin itkeminen ei tee kenestäkään heikkoa tai säälittävää. Vahvimmat ihmiset ovatkin niitä, jotka pystyvät näyttämään tunteensa avoimesti ja nousemaan myös surun keskeltä pystyyn. Yksin tai muiden avustuksella.
Olen oppinut äidiltäni myös sen, että aina täytyy olla ystävällinen. Vaikka toiset käyttäytyisivät huonosti tai olisivat inhottavia sinua kohtaan, niin koskaan ei kannata alentua heidän tasolle. Ystävällisyys ja hyvät käytöstavat ovat se, mikä kannattaa. 
Äiti on opettanut minulle myös sen, mitä kauneus on. Kauneus ei ole pelkästään niitä pinnallisia asioita. Se on myös niitä asioita, joita ei ensisilmäyksellä edes huomaa. Niitä, jotka ehkä piileksivät kuoren alla. Niitä, joita vain ne, jotka katsovat oikein tarkasti saattavat huomata. Kauneus on tekoja, sanoja ja hetkiä. Se koostuu niin monesta pienestä asiasta. 
Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisempänä olen oppinut äidiltäni sen, että miehille ei aina tarvitse kertoa kaikkea. On ihan okei joskus ostaa kaupoilta uusi paita tai vaikka kaksi ja salakuljettaa ne kotiin. On myös ihan okei pyöristää uusien kenkien hinta hiukan alaspäin. Ei ne kumminkaan ymmärtäisi ikinä, miksi tarvitsee juuri sellaisen paidan tai miksi niihin kenkiin täytyi laittaa niin paljon rahaa, vaikka halvemmallakin olisi saanut melkein samanlaiset. Eikä muuten siitä suklaalevystäkään, minkä sattui syömään yksin, vaikka oli tarkoitus vähentää herkkuja, tarvitse välttämättä mainita sille toiselle, koska miksi nyt vaan pahoittaa sen mieli.
Kiitos äiti, että olet opettanut nämä monien muiden asioiden ohella minulle. Kiitos, että olet siinä, nyt ja aina. Kiitos! <3

Lähetä kommentti