SOCIAL MEDIA

perjantai 21. huhtikuuta 2017

MUOTIA KIRJOJEN MUODOSSA - 5 LUKUVINKKIÄ


Olen pienestä pitäen ollut aikamoinen lukutoukka ja rakastanut lukemista. Uskon, että sen ominaisuuden olen perinyt äidiltäni, joka on myös kova lukemaan. Rakastan lukea niin dekkareita, hömppäromaaneja kuin tiedekirjojakin. Luen kirjoja englanniksi sekä suomeksi. Lukemisessa parasta on se, kun voi vaan rentoutua ja upota jonnekin ihan toiseen maailmaan. Olen lukenut niin monia kirjoja, että ajattelin jakaa myös teille muutaman lempparini. Koska blogini on painottunut muotiin, päätin valita lemppareihini jollain tavalla muotiin liittyviä kirjoja ja kirjasarjoja. Tässä siis hyviä lukuehdotuksia muodin ystäville ja miksei muillekin. Aikaisemmin postasin myös lempparimuotileffoistani ja sen postauksen pääsette lukemaan täältä. Nyt kumminkin kirjojen pariin!


Lauren Conrad on ollut pienestä asti yksi esikuvistani. Tämä monitoiminainen on tehnyt vaikka mitä vaatemallistoista kirjoihin. Tykästyinkin hänen kolmeosaiseen L.A. Candy -kirjasarjaan. Kirjat menevät sarjaan ihanat hömppäromaanit. Ne kertovat Janesta ja hänen parhaasta ystävästään Scarlettista, jotka muuttavat yhdessä Los Angelesiin. Siellä heidät bongataan mukaan uuteen TV-realitysarjaan. Kirjat siis käsittelevät heidän elämäänsä parrasvaloissa ja realitysarjan parissa. Todella mielenkiintoista luettavaa! Kannattaa myös tsekata Laurenin Style ja Beauty -kirjat, jotka antavat ihania vinkkejä muotiin ja kauneuteen liittyen.


Rinna Saramäen Hyvän mielen vaatekaappi -kirjaa voisin suositella ihan jokaiselle. Kirja käsittelee vaatealan bisnestä, ekologisuutta, eettisyyttä sekä oman tyylin löytämistä. Kirja auttaa ymmärtämään, mitä oikeasti tarvitsee vaatekaappiinsa ja kannustaa järkevään kulutukseen. Kirja aukaisi minunkin silmäni ja inspiroi siivoamaan vaatekaapistani kaiken ylimääräisen ja turhan pois. Se on myös auttanut tekemään järkevämpiä valintoja ja ymmärtämään vaatebisneksen pimeän puolenkin, jota yritykset piilottelevat. Suosittelen kyllä ehdottomasti lukemaan!


Seuraava kirjasarja menee myös sinne ihanien hömppäkirjojen kategoriaan. Kovana Sinkkuelämää-fanina mun oli tietenkin pakko päästä lukemaan Candace Bushnellin kirjoittamat Carrien nuoruusvuodet -kirjat. Ne siis kertovat Sinkkuelämästä tutun Carrien nuoruudesta ja siitä, kuinka hän tapasi ystävänsä. Ensimmäisen kirjan pohjalta on myös tehty TV-sarja, joka oli ainakin itselleni pettymys kirjojen lukemisen jälkeen. Suosittelen siis todella lukemaan nämä kaksi kirjaa, jos muoti, pojat, New York ja Carrien nuoruus kiinnostaa. 


Tätä kirjaa olen taitanutkin jo aikaisemmin ohimennen vinkata, mutta oli silti pakko ottaa se tähänkin listaukseen mukaan. Kyseessä on siis neljän ystävyksen (Sophie Mas, Audrey Diwan, Caroline De Maigret ja Anne Brest) kirjoittama opaskirja pariisilaisuuteen. How to Be Parisian Wherever You Are on täynnä muotivinkkejä, kauneusvinkkejä, reseptejä, listoja sekä pohdintaa niin miehistä kuin naisena olemisestakin. Kirja on visuaalisesti myös todella kaunis ja nosti se myös hymyn huulille.


Viimeisenä haluan suositella teille Himoshoppaaja -kirjasarjaa. Sophie Kinsellan kirjoittamaan sarjaan kuuluu kahdeksan kirjaa, jotka kertovat shoppailuhullusta Beckysta ja hänen elämästään. Kirjat ovat ihania hyvänmielen kirjoja, jotka kumminkin koukuttavat todella nopeasti. Sain jopa äitini innostumaan näistä kirjoista, joten kannattaa todellakin testata iästä huolimatta!
Sellaisia suosituksia tällä kertaa. Oletteko jo lukeneet jotain näistä vai onko vasta aikeena lukea? Perjantai-iltana onkin hyvä tilaisuus napata hyvä kirja käteen ja nauttia. Rentouttavaa viikonloppua kaikille! <3

Lähetä kommentti