SOCIAL MEDIA

perjantai 4. marraskuuta 2016

MUOTIA ELOKUVISSA

Viikonlopun ollessa jo ihan nurkan takana, ajattelin listata tänne lempparielokuvani. Nyt ei kumminkaan ole kyse ihan mistä vaan elokuvista, vaan muotielokuvista. Niin kuin jokainen blogini lukija tietää, niin rakastan muotia, joten ei ole mikään yllätys, että katson kyseisestä aiheesta elokuvia. Kategoriaa muoti ei leffoissa kuitenkaan ole, joten toisinaan siihen liittyviä leffoja on todella vaikea etsiä. Tämä listaus siis toivottavasti auttaa myös teitä, jotka olette kiinnostunut muodista. Suosittelen kyllä näitä leffoja myös muillekin, vaikkei muoti olisikaan se oma juttu. Nämä kyseiset elokuvat raottavat esimerkiksi muotibisneksen maailmaa, joka on kyllä kaikkea muuta kuin tylsää. Jos uskot muotibisneksen olevan vaan Louboutinit jalassa tepastelua ja eri huulipunien vertailua, niin suosittelen kyllä katsomaan nämä elokuvat. Voin luvata, että näiden kautta avautuu ihan uusia näkökulmia.

Breakfast at Tiffany's (Aamiainen Tiffanylla)
Halusin ehdottomasti aloittaa tämän listan mun kaikkien aikojen lempielokuvallani. Audrey Hepburnin tähdittämä romanttinen komediaelokuva kertoo Holly Golightly-nimisestä naisesta, joka on päättänyt haluavansa itselleen rikkaan aviomiehen. Elokuvassa päästään seuraamaan tuon ajan New Yorkin seurapiirielämää sekä tietenkin sen ajan muotia. Tämän elokuvan jaksan katsoa aina vaan uudelleen ja ihastella ihania asuja sekä tietenkin ihanaa Audrey Hepburnia.
Coco Before Chanel (Coco avant Chanel)
Kuinka Gabrielle Chanelista tuli Pariisin muodin kuningatar ja niin voimakas ja esikuvallinen nainen? Elokuva nimensä mukaan keskittyyn aikaan, kun oli vain Coco, eikä valtavaa Chanelin muotitaloa oltu edes perustettu. Ranskalainen elokuva kertoo Cocon elämästä köyhänä nuorena naisena, joka esiintyi baareissa. Elokuva on todella mielenkiintoinen ja entisajan Ranska nyt kiehtoo aina.
The Devil Wears Prada (Paholainen pukeutuu Pradaan)
Elokuva kertoo Andrea Sachista, joka päätyy Runway-nimiseen muotilehteen töihin. Hän ei tiedä muodista mitään, mutta saa kumminkin työpaikan, josta miljoonat muut tytöt voivat vain unelmoida. Hänelle se ei kuitenkaan olekaan niin unelmaa. Tämä elokuva kannattaa ehdottomasti katsoa, jos pitää komedioista ja muodista.
The September Issue
Siinä missä edellinen elokuva oli vain elokuvaa, niin tämän dokumenttielokuvan avulla pääsee taas kurkkaamaan realistisesti maailman suurimman muotilehden Amerikan Voguen maailmaan. Elokuva seuraa upean ja tällä hetkellä yhden vaikutusvaltaisimman muodinvaikuttajan Anna Wintourin sekä hänen tiiminsä työskentelyä vuoden tärkeintä numeroa varten. Voin rehellisesti myöntää, että tämä oli yksi mielenkiintoisimmista dokumenteista, mitä olen koskaan nähnyt. Suosittelen!
Confessions of a Shopaholic (Himoshoppaajan salaiset unelmat)
Rakastan, rakastan ja rakastan. Tämä elokuva on aivan mielettömän hauska ja kaikkilla tavoin mun mieleen. Elokuva kertoo Rebecca Bloomwoodista, joka rakastaa muotia ja vaatteita. Luottokorttien rajat ylittyvät huimasti, kun hän pääsee shoppailemaan. Elokuva on hauska ja muistuttaa siitä, millaisiin ongelmiin velkaantumisesta voi joutua. Ja hei tämä elokuva on katsottava, sillä tässä päästään kuulemaan jopa muutaman lauseen verran rakasta suomen kieltämme!
Bill Cunningham New York
Tämä dokumentti elokuva on myös todella mielenkiintoinen. Se kertoo viime kesänä menehtyneestä muotivalokuvaajasta Bill Cunninghamista. Siinä missä muoti-ihmisiä usein yleistetään kylmiksi ja itsekkäiksi, niin Bill oli kaikkea muuta kuin sitä. Elokuvassa tulee ilmi se, kuinka hyväsydäminen, lämmin ja lahjakas Bill oli. Tämä dokumentti sai kyllä kyyneleet vierimään poskille.
Sex and the City 1 & 2 (Sinkkuelämää)
No siis, tarvitseeko tähän edes sanoa mitään? Muutenkin ihan huippuelokuvat, jotka vaan kruunaa Carrien upea vaatekaappi. Näitä elokuvia ei vaan voi katsoa ihailematta Carrien upeita asuja. Suosittelen!!
Onnenonkija
Viimeisenä muttei tietenkään vähäisimpänä on tietenkin otettava tähän listaan mukaan suomalainen elokuva. Elokuva kertoo bloggaajasta, jonka elämä koostuu blogistaan, vaateostoksista, meikeistä ja muusta sellaisesta. Häneltä kumminkin puuttuu vielä työpaikka, eikä elämä aivan olekaan sitä, miltä ruudun toiselle puolelle näyttää. Vaikkei tämä nyt ehkä ole niin muotielokuva, kuin nuo muut, niin listaan tämän kumminkin mukaan. Varsinkin muut bloggaajat siellä katsokaa ihmeessä, lupaan että löydätte siitä hauskoja bloggaajille tuttuja juttuja, vaikkakin aika kärjistettynä. 
Siinä olisi muutama leffavinkki teille, jotka tykkäätte muodista ja vaatteista. Nyt ei kun suunnittelemaan viikonlopulle leffailtaa. Mitäs tykkäsitte tällaisesta postauksesta? Olisi kiva myös kuulla, jos täältä löytyi jokin teidän lempparileffa tai jos ajattelit katsoa jonkun. Ihanaa illanjatkoa! <3

Lähetä kommentti