SOCIAL MEDIA

tiistai 1. marraskuuta 2016

DIY CROCHET CHOKERS


Tällä hetkellä choker-kaulakorut ovat pinnalla ja vaatekauppojen koruhyllyt pursuavat niitä. On leveitä ja ohuita, samettisia ja nahkaisia. On bling blingiä ja vaikka mitä. Itseltänikin sellainen bling bling versio löytyy, mutta muut chokerini olen tehnyt itse. Helpoitenhan chokereita tekee kankaasta. Eilen sain kumminkin idean, että voisin virkata pitsiset chokerit. No, kaivoin sitten virkkuukoukun ja langat esiin ja kävin virkkaamaan. Ohjeet näihin keksin ihan omasta päästäni samalla, kun niitä tein. Ja tällaiset niistä tuli...


Tämä ensimmäinen choker on ohut ja siro. Tykkään tästä jotenkin todella paljon. Ajattelin myös jakaa molemmista simppelit ohjeet, kuinka ne tein, jos joku muu innostuu virkkaamaan itselleen trendikkäät chokerit. Tässä korussa käytin koon 2,5 virkkuukoukkua.
1. Tee ketjusilmukoita sen verran, että ne melkein yltävät kaulasi ympäri. 
2. Virkkaa toinen kerros kiinteitä silmukoita niin, että jokaiseen ketjusilmukkaan tulee yksi kiinteäsilmukka.
3. Kolmanteen kierrokseen tulee pylväs kiinteään silmukkaan, *yksi ketjusilmukka, jätä yksi kiinteäsilmukka väliin, pylväs toiseen kiinteäsilmukkaan*. Toista *-* kierroksen loppuun.
4. Virkkaa jokaiseen silmukkaan kiinteäsilmukka.
5. Virkkaa molempiin päätyihin ketjusilmukoita sen verran, että saat kiinnitettyä korun etupuolelta rusetilla. Tämän jälkeen päättele ja chocker on valmis!

Tämä choker taas on paksumpi ja näyttävämpi, sekä kävisi hyvin esimerkiksi juhliinkin. Mustana tämä voisi myös toimia todella hyvin. Tähän chokeriin laitoin vanhasta kaulakorustani lukon taakse, mutta ihan samalla tavalla tämänkin voisi vaikka ketjusilmukoiden avulla sitoa tuolta takaa. Tämän korun tein koon 1,75 koukulla.
1. Luo ketjusilmukoita sen verran, että ne melkein yltävät kaulasi ympäri. 
2. Toinen kierros koostuu tämän toistosta: *yksi ketjusilmukka, jätä yksi kiinteäsilmukka väliin, pylväs toiseen kiinteäsilmukkaan*.
3. Virkkaa kiinteäsilmukka jokaiseen silmukkaan.
4. Virkkaa pylväs jokaiseen silmukkaan.
5. Tee alkuun kaksi kiinteää silmukkaa, sitten *kolme pylvästä kolmanteen silmukkaan, yksi ketjusilmukka, kolme pylvästä vielä samaan silmukkaan, kaksi silmukkaa väliin ja kolmanteen silmukkaan kiinteäsilmukka*. Toista tätä loppukierros.
6. Saadaksesi toisesta puolesta symmetrinen, aloita virkkaaminen alareunasta ja toista kohdat 3, 4 ja 5.
7. Lopuksi päättele ja kiinnitä lukko tai virkkaa lyhyet ketjusilmukkapätkät, joilla saat kiinnitettyä korun.

Sitten ei kun langat ja koukku käteen ja eikun tekemään! ;) Jos on jotain kysyttävää ohjeista, niin vastaan mielelläni. Nuo ohjeet eivät nimittäin ole mitkään selkeimmät, sillä ne tosiaan ovat vaan omasta päästäni. Mutta, mitäs tykkäätte? Haluaisitteko tulevaisuudessakin useammin näitä DIY-postauksia? Kumminkin teen paljon käsitöitä, niin jaan niitä mielelläni kanssanne, jos teitä vaan kiinnostaa lukea näitä. Nyt mä kumminkin alan valmistautumaan huomiseen Helsingin reissuun, jonne lähden tällä kertaa koulujutun takia. Mukavaa viikkoa kaikille! :)

Lähetä kommentti