SOCIAL MEDIA

sunnuntai 21. elokuuta 2016

7+1 VINKKIÄ VAATEKAAPIN SYYSSIIVOUKSEEN

Tänään päätin tarttua härkää sarvista ja suorittaa vaatekaappejeni syyssiivouksen. Olikin jo korkea aika käydä vaatteet läpi ja siirtää kesäisimmät vaatteet syysvaatteiden tieltä. Säät eivät nimittäin viime päivinä ole olleet kovin kesäiset sekä vilustuin jo muutama päivä sitten. Sainkin idean, että voisin tulla jakamaan muutaman vaatekaapin syyssiivous vinkin, jos se vaikka innostaisi muitakin syyssiivouksen pariin.


1. Varaa siivoukseen kunnolla aikaa sekä tilaa. Itselläni kului melkein koko päivä vaatekaappeja siivotessa. Tätä urakkaa ei siis kannata ruveta tekemään, jos on vain vajaa pari tuntia aikaa.
2. Lajittele vaatteet eri pinoihin. Yhteen kasaan ne, joita rakastat ja koet hyödyllisiksi säilyttää. Toiseen kasaan vaatteet joista olet epävarma. Kolmanteen pinoon vaatteet, jotka menevät myyntiin. Näiden lisäksi vielä yksi pino vaatteille, jotka menevät kierrätykseen ja viimeinen vaatteille, jotka ovat niin huonossa kunnossa, että roskis on ainoa paikka niille.
3. Säilö epävarmat vaatteet vähäksi aikaa kaapin perälle tai varastoon. Jos et ole kaivannut niitä tai olet jopa unohtanut niiden olemassa olon, niin voit luopua niistäkin.

4. Tuuleta neuleet ja muut tunkkaiset vaatteet. Mun neuleet ainakin olivat vähän tunkkaisen oloisia, kun ne olivat kesän ajan lojuneet kaapin perällä.
5. Puhdista myös samalla koko kaappi. On tärkeä pyyhkiä koko kaapista pölyt ja katsoa, että se on puhdas ennen kuin laittaa vaatteet takaisin sinne. 
6. Laita "ajankohtaiset" vaatteet näkyville. Eli syksyyn parhaiten sopivat vaatteet kannattaa laittaa näkyville, kun taas ne kevyimmät kesähepeneet kannattaa asettaa kaapin perälle. Näin vaatekaapissa pysyy järjestys ja löydät syysvaatteet helposti. Itse esimerkiksi vaihdan aina vaaterekkini sisällön vuodenajalle sopivaksi.

7. Muista enemmän on vähemmän. Ei kannata oikeasti säilöä vaatteita, joita käyttää ehkä kerran vuodessa, jos edes silloinkaan. Itselläni oli ennen tapana jättää hölmöjen tekosyiden ohella vaatteita kaappiini, joita en kuitenkaan koskaan tullut käyttämään vaikka niin itselleni uskottelin. Luopumalla ylimääräisestä kamasta voit myös vähentää asukriisejä, sekä vaatekaappisi kiittää varmasti. Itse olen ottanut esim. hyväksi linjaksi sen, että ostaessani uuden nahkatakin myyn vanhani eteenpäin. Näin tavaraa ei pääse kertymäänkään liikaa.
+1 Palkitse itsesi tämän urakan jälkeen. Vaatekaapin siivoaminen on rankka urakka ja sen jälkeen on oikein hyväksyttävää kääriytyä peiton alle herkkujen kera katsomaan lempisarjaa. Koko urakka kumminkin kannattaa ja sen jälkeen on hyvä olo, kun vaatteet ovat kauniisti paikoillaan ja muutama säkillinen odottaa uusia omistajiaan.

Lähetä kommentti